RAMSES de Eerste.

Onze eerste eigen wijn hebben we afgelopen oktober (met de hand) gebotteld en is inmiddels allemaal verdeeld onder vrienden en familie! Voor alle gelukkigen die een fles (of meerdere) hebben gescoord is het belangrijk nog eventjes te wachten met drinken, want de wijn is nog een beetje ‘nerveus’ zoals men dat noemt. Komt vaak voor bij zojuist gebottelde wijn: hoe zou u het vinden om van een aangename kleien amfora van 200 liter zomaar te worden overgeheveld naar een meer dan 250x kleinere glazen fles? Dan heeft u waarschijnlijk ook wat tijd nodig om te acclimatiseren en weer uw oude zelf te worden. Klik hier voor een uitgebreid verslag over Ramses de Eerste.

We hebben Ramses I met een Spaans busje met geblindeerde ramen naar NL gereden; een nogal verdacht voertuig, met als gevolg dat we twee keer zijn aangehouden door de Franse gendarmerie. De eerste keer moest het busje open en werden er enkele dozen geïnspecteerd. Wij werden hierbij op afstand gehouden door twee andere agenten, die ons nauwlettend in de gaten hielden. De tweede aanhouding werd ons slechts gevraagd of we wapens of drugs meesmokkelden. Wij antwoordden met onze blonde haren en blauwe ogen van niet en mochten vervolgens gewoon doorrijden. Dat in tegenstelling tot een Arabisch uitziende man wiens Golf compleet uit elkaar werd getrokken. Talking about white privilege… 

Ramses. Hoe komen we aan die naam? Naast onze fascinatie met de Egyptische geschiedenis, luisteren we tijdens onze reizen ook regelmatig naar Ramses Shaffy, onze Amsterdamse held. We zijn van plan vijf verschillende flessen Ramses verspreid over de wereld te maken, net zoals de in de Egyptische dynastie er vijf verschillende Ramses' regeerden: Ramses I, II, III, IV & V. Ramses II zit inmiddels in ’t vat in Chili en komt rondom Kerstmis 2017 de markt. De overige drie zijn gepland in Zuid Afrika, Australië en Noord-Amerika. Zo kunt u onze avonturen volgen in de vorm van een goed glas wijn.